(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
Комуналды қалдықтармен ластанған Қаламқас кен орнының ағын суынан Phormidium жəне Oscillatoria туыстарына жататын 4 цианобактерия дақылдары бөлініп алынды. Осы цианобактериялардың қолайлы ортадағы клетка құрылымдары туралы мəліметтер көрсетілген. В данной работе приведены результаты выделения и идентифицирования по морфолого-культуральным особенностям 4 видов цианобактерий, выделенных из сточных вод вахтого района Каламкас.