(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
В настоящей работе представлены сведения о коллекции промышленных микроорганизмов, касающиеся таксономии, численности, технологий хранения и генотипирования культур. Столь же актуальны вопросы оценки интеллектуального потенциала промышленных штаммов, развития коллекций тест-культур. Өндірістік микроорганизмдер коллекцияларының таксономиялары, саны, сақтау технологиялары мен генотиптелуі түралы мəліметтер келтірілген.Өндірістік штамдардың интеллектуалды потенциалын бағалау, тест-дақылдар коллекциясын дамытудың ақ манызы қарастырылған.