(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
На основе анализа свойств индекса Хирша и необходимости адекватно оценивать качество научных публикаций предлагается использовать индекс цитирования - новый показатель цитирования научных статей. На примере анализа цитирования публикаций сотрудников факультета биологии и биотехнологии показываются многие существенные недостатки индекса Хирша. Предлагаемый индекс цитирования публикаций в лучшей степени характеризует научную активность ученых. Хирш индекстiң қасиеттерiн талдау негiзінде жəне ғылыми жариялаулардың сапасын баламалылы бағалау қажеттiлiгiнде цитата келтiру индекстi пайдалануға ұсынылады. Биология жəне биотехнология факультет қызметкерлерiнiң жариялауларынан цитата келтiрулерін талдау барысында Хирш индекстiң көп елеулi кемшiлiктерi көрсетілген. Ұсынылатын цитата келтіру индексі ғалымдардың ғылыми белсендiлiгiн жақсы дəрежеде сипаттайды.