(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Іле өзені бойындағы тоғайлардағы ағаштар мен бұталарда кездесетін қандаланың 8 тұқымдасына жататын 42 түрі анықталды. Бұлардың 9 түрі – зоофагтар, 7 түрі – зоофитофагтар, қалған 26 түрі – фитофагтар. В результате исследований пойменных тугаев реки Или выявлены 42 вида из 8 семейств полужесткокрылых. Среди них зоофаги – 9, зоофитофаги – 7, остальные 26 видов – фитофаги.