(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Жүргізілген зерттеулердің нәтижесінде күнбағыстың жапырақ мүшесінде сабақ пен тамырға қарағанда пероксидазаның жалпы белсенділігінің жоғарылығы және изоформа құрамы бойынша едәуір гетерогенділігі анықталды. Экзогенді элиситор салицил қышқылымен әсер еткенде пероксидазаның жалпы белсенділігі мен оның жекелеген изоформаларының қатынасты белсенділігі жалған ақ ұнтақ ауруына төзімді түрлерінде арта- тыны көрсетілген. Показано что, под влиянием экзогенного элиситора салициловой кислоты общая активность пероксидазы и относительная активность отдельных изоформ фермента возрастала у сортов подсолнечника, устойчивых к ложной мучнистой росе.