(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
В работе приводятся результаты многолетних исследований краснотелковых клещей (Acariformes: Trombiculidae, Leeuwenhoekiidae) ущелья Ала-Арча Киргизского хребта (Северный Тянь-Шань). Клещи собраны в 13 урочищах рассматриваемого ущелья. На мелких млекопитающих 5 видов выявлено паразитирование 10 видов клещей из родов Shunsennia, Leptotrombidium, Montivagum, Aboriginesia и Euschoengastia. Жұмыста Қырғыз жотасының (Солтүстік Тянь-Шань) Ала-Арча шатқалының қызыл денелі кенелердің зерттеу нәтижелері келтірілген. Кенелер жотаның 13 мекендерінде жиналған. Shunsennia, Leptotrombidium, Montivagum, Aboriginesia және Euschoengastia туыстарының 10 түрі ұсақ сүтқоректілердің 5 түрінен бөлінген. Омыртқалы жануарларда көбінесе E.