(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Берілген мақалада Қазақстан флорасындағы таран (Polygonum L.) туысының түрлік анықтағыш кілттері қазақ тілінде берілген. Polygonum L. туысының Киікот жапырақты т. – P. thymifolium Jaub. et Spach., Қырықбуын тәрізді т. – P. equisetiforme Sibth. et Smith., Тамырдәрі, қосмекенді т. – P. amphibium L., Сібір т. – P. sibiricum Laxm., Тамырдәрі, қосмекенді т. – P. amphibium L., Мықыр т. – P. viviparum L., Шаянмойын т. – P. bistorta L., Жылтыр т. – P. nitens (Fisch. et Mey.) V. Petrov., Гиссар т. – P. hissaricum M. Pop., Жоңғар т. – P. songoricum Schrenk., Қымыздық т. – P. undulatum Murr., Илік т. – P. coriarium Grig., Бұхара т. – P. bucharicum Grig., Тырнақша т. – P. paronychioides C.A.Mey., Жастық т. – P. pulvinatum Kom., Қосқылтан т. – P. biaristatum Aitch. et Hemsl., Талшықты т. – P. fibrilliferum Kom., Памироалай т. – P. serpyllaceus Jaub. et Spach., Жартас т. – P. rupestre Kar. et Kir., Моллитүс т. – P. molliforme Boiss., Гүлді т. – P. floribundum Schlecht., Қызыл тамыр, өнімді т. – P. corrigioloides Jaub. et Spach., P. paradoxum Czuk., Мортық т. – P. polycnemoides Jaub. et Spach., Ине т. – P. acerosum Ledeb., Ротбеллев т. – P. rottboelloides Jaub. et Spach., Қышқыл т. – P. acetosum M.B., Алажапырақ т. – P. heterophyllum Lindm., Қызыл таспа, құс т. – P. aviculare L., Бұрыш т. – P. hydropiper L., Жұмсақ т. – P. mite Schrenk., Кіші т. – P. minus Huds., Жіңішке т. – P. gracilius (Ledeb.) Klok., Сортаң т. – P. salsugineum M.B., Жалбыр т. – P. patulum M.B., Жапырақсыз т. – P. subaphyllum Sumn., Елек тәрізді т. – P. junceum Ledeb., Күміс т. – P. argyrocoleum Steud., Имекбұта т. – P. inflexum Kom., Амудария т. – P. oxanum Kom., Құм т. – P. arenarium Waldst. et Kit., Жалғанқұм т. – P. pseudoarenarium Klok., Айланшөп т. – P. persicaria L., Бұдыр т. – P. scabrum Moench., Қымыздық жапырақ т. – P. lapathifolium L., Түкті т. – P. tomentosum Schrank., Шырмауық т. – P. convolvulus L., Бұта т. – P. dumetorum L. 48 түрінің анықтағыш кілттері жасалды.