Морфогенез в культуре тканей отечественных сортов хлопчатника. Отандық мақта сорттарының ұлпа культурасындағы морфогенез процесі (Experimental biology, 2015)
Показана зависимость процесса каллусогенеза от типа, размера экспланта и состава питательной среды. Выявлены оптимальные питательные среды для каллусогенеза и соматического эмбриогенеза хлопчатника.Каллусогенез процесінің экспланттың түріне, өлшеміне, және қоректік ортаның құрамына тәуелділігі көрсетілді. Мақта өсімдігінің соматикалық эмбриогенезі және каллусогенезі үшін оңтайлы қоректік орталаранықталды.
Keywords: каллусные ткани; соматический эмбриогенез; морфогенез хлопчатника; каллус ұлпалары; соматикалық эмбриогенез; мақта морфогенезі