Адсорбция бактериального липополисахарида на поверхности карбонизованной рисовой шелухи на основе результатов серийных экспериментов. Сериялы тәжірибелер арқылы карбонизделген күріш қауызы бетіне бактериалды липополисахариті адсорбциялау (Experimental biology, 2015)
Результатом данной работы явилось изучение селективной сорбции липополисахарида (ЛПС) токсического шока наноструктурированными карбонизованными материалами на основе карбонизованной рисовой шелухи. С помощью серийных экспериментов были использованы различные подходы для оптимизации адсорбции ЛПС. Полученные в ходе исследовании результаты позволяют использовать перспективный карбонизованный материал для селективной сорбции ЛПС из различных растворов.Жұмыста токсикалық шок липополисахаридін (ЛПС) наноқұрылымды карбониздеген материал –карбонизделген күріш қауызына таңдамалы сорбциялау нәтижелері сөз етіледі. Сериялық тәжірибелер арқылы ЛПС адсорбциясын оптимизациялау үшін әртүрлі тәсілдер қолданылды. Зерттеу жұмысының нәтижелері перспективт карбонизделген материалды әртүрлі сұйықтықтардан ЛПС молекуласын таңдамалы сорбциялауға болатындығын көрсетті.
Keywords: липополисахарид; карбонизованная рисовая шелуха; адсорбция; модификация поверхности; карбонизделген күріш қауызы; беткейді модификациялау