ЛИПИДНЫЙ СОСТАВ ПАНТОВ МАРАЛА В ПРОЦЕССЕ ИХ РОСТА (Experimental biology, 2009)
Проведен анализ липидного состава пантов, срезанных на различных стадиях роста. Панты на ранних стадиях развития характеризуются более высоким содержанием липидов. Рост пантов сопровождаетсяснижением содержания липидов, особенно отдельных фракций: моноглицеридов, стеринов, свободных жирных кислот.Өсудің əртүрлі кезеңінде кесіп алынған пантылардың липиттік құрамы анықталып, талдау жүргізілді. Пантының ең алғашқы өсу сатысында липиттердің үлес салмағы жоғары болып сипатталады. Пантының өсубарысында липидтердің, əсіресе моноглицеридтедің, стериндердің бос май қышқылдарының мөшері төмендейді.
Keywords: пантa; панты