Микоризалық саңырауқұлақтардың кейбір ауылшаруашылық дақылдарындағы рoлі (Experimental biology, 2016)
Мақалада арбускулалы-везикулалық эндомикоризалардың кейбір ауылшаруашылық дақылдарындағы дамуы және микотрофтылық қарқындылығы қарастырылған. Зерттеулер микоризалы нұсқада өсімдіктерде микоризалық қарқындылығы жоғары болатынын және зерттеуге алынған бақша дақылдарының микотрофтылық деңгейі мен өнімділік арасында байланыс бар екенін көрсетті.В статье рассматривается интенсивность микотрофности и развитие арбускулярно-везикулярной микоризы в некоторых сельскохозяственных культурах. Исследования показали, что интенсивность микотрофности в вариантах с микоризой высокая и существует корреляционная связь между степенью микотрофности и продуктивности сельскохозяйственных растений.The article discusses about mikotrophic active development of arbuscular-vesicular mycorrhizae. Studies showed the high mycorrhizal activity in plant species with mycorrhizae, as well as the relationshipbetween mikotrophic level and harvest.
Keywords: арбускулалы-везикулалық микориза; ауылшаруашылық дақылдары; эндомикориза; микотрофтылық қарқындылығы; өнімділік