Аgrimonia L. дәрілік өсімдігінің зерттеу бағыттары (Experimental biology, 2016)
Мақалада халық медицинасында ежелден қолданылып келе жатқан Аgrimonia L. дәрілік өсімдігінің қысқаша ботаникалық сипаттамасы және жүргізілген ғылыми зерттеулерге шолу жасалды. Өсімдіктің химиялық құрамы және түрлі ауруларға қолданылуы көрсетілді.В статье дается краткая ботаническая описания и обзор научных исследований лекарственного растения Agrimonia L. которое используется в народной медицине с древних времен. Приведен химический состав и использования растений в различных заболеваниях.The article gives a brief overview of the botanical descriptions and research of medicinal plants Agrimonia L. is used in folk medicine since ancient times. Shows the chemical structure and usage in various plant diseases.
Keywords: A.eupatoria L; А.pilosa Ldb; A.asіatіca Juz; эфир майлары; алкалоидтар; флавоноидтар