Особенности онтогенеза Aconitum talass1cum М.Рор. и его роль в растительном покрове заповедника Аксу-Джабаглы.Aconitum talassicum M.Pop. өсімдігінің онтогенезінің ерекшеліктері жəне оның Ақсу-Жабағалы қорығының өсімдіктер жабынындағы ролі (Experimental biology, 2015)
По материалам наблюдений авторов, проводившихся в 1969-1971 и 2001-2003 гг., приводится морфологическая характеристика Aconitum talassicum М. Pop., занесенного в Красную книгу Казахстана.Описаны основные этапы онтогенеза, особенности фенологии, приводятся данные по семенной и сырьевой продуктивностиАвтордың 1969-1971 жəне 2001-2003 жылдары бақылау жасаған материалдарынан Қазақстан Қызыл кітабына енген Aconitum talassicum М. Pop., морфологиялық мінездемесі көрсетілген, онтогенездің негізгі этапына, фенологиялық ерекшеліктеріне сипаттама берілген, тұқымның өнімділігі, шикізатық өнімділіктің мəліметтері көрсетілген
Keywords: морфология; ценопопуляция; ассоциация; генеративный побег; семенная продуктивность; онтогенез; ырьевая продуктивность; өсімдіктер қауымдастығы; генеративті өркен; тұқымның өнімділігі; шикізатық өнімділік