Сырьевые ресурсы Polygonum minus Huds. в двух его популяциях в Алматинской области.Кіші таран (Polygonium minus Huds.) өсімдігінін екі популяциясындағы ( Алматы обылысы) шикізат қоры (Experimental biology, 2015)
Целью работы явился экспедиционный поиск и установление мест нахождения популяций Polygonum minus Huds. в естественных условиях произрастания, а также изучение растительных сообществ популяций Polygonum minus в геоботаническом и флористическом аспектах и определение сырьевых запасов. В результатеработы были установлены места нахождения двух популяций указанного вида, проведено ботаническое исследование и описание сообществ, определены запасы, собраны видовые гербарные образцы и семенной материал.Макалада экспедициялар үйымдастыру барысында Polygonum minus өсімдігінің табиғи популяцияларының кездесетін жерлерін анықтап, олардың өсімдіктер қаумдастықтарына геоботаникалық жəне флористикалық тұрғыдан зерттеулер жұргізілгендігі, сонымен бірге шикізат қорының анықталғандығы жөінде сөз болады.Жүргізілген зерттеулердің нəтижесінде жоғарыда аталған түрдін екі популяциясының кездесетін жерлері анықталып, оларға ботаникалық тұрғыдан зерттеулер жүргізіліп, өсімдіктер қауымдастықтарына сипаттамалар жасалынды, шикізат қоры анықталды, тұқымдары жиналды жəне өсімдіктерінен гербарий жиналды
Keywords: семейство Polygonaceae Juss; Polygonum minus Huds; лекарственные растения; растительная ассоциация; запасы сырья.тұқымдастар Polygonaceae Juss; дəрілік өсімдіктер; өсімдіктер қауымдастығы; шикізат қоры