Кариотип каспийского бычка Neogobius sp. (perciformes: gobiidae).Каспий бұзаубас балығының neogobius sp. (perciformes: gobiidae) кариотипі (Experimental biology, 2015)
В статье рассматривается кариотип бычка, первоначально дентифицированного как каспийский бычок горлап - Neogobius gorlap. Результаты цитогенетического анализа показали, что кариотип изученного нами бычка состоит в диплоидном наборе из 38-40 хромосом, чем он значительно отличается от горлапа, у которого в различных популяциях отмечается в диплоидном наборе 46-43 хромосом. Предполагается видовая самостоятельность изученного нами вида.Бастапқыда каспий бұзаубас балығы Neogobius gorlap ретінде сəйкестелген, бұзаубас балығының кариотипі зерттелінді. Цитогенетикалық анализдің нəтижесі көрсеткендей, зерттелген бұзаубас балығының кариотипі 38-40 хромосомалардың диплоидты жиынтықтарынан тұрған, олар горлаптан айрықша ажыратылып, əртүрлі популяциялардағы 46-43 хромосомалардың диплоиды жиынтықтарындай болатыны анықталған. Біз зерттегенбалық өздігінше жеке түр ретінде қарастыруға болады.
Keywords: каспийский бычок; диплоидный набор хромосом; кариотип.каспий бұзаубас балығы; хромосомалардың диплоидты жиынтықтары; кариотип