Студенттердің ақыл-ой қызметіне оқу үрдісінің əсері. Влияние учебного процесса на функции мышления у студентов. (Experimental biology, 2015)
Студенттің табысты іс-əрекетіне қажетті жағдай ішкі дискомфортты сезінуін қоршаған ортамен қайшылықтың болуының алдын алу қасиеті. Жыл сайын орта мектеп бітіріп оқуға түсіп жатқан 1 курсстуденттері алғашқы уақыттарда бұрын кездеспеген жаңа кедергілерге душар болады. В данной статье рассматривается проблемы физио-психологического аспекта научной организации интелектуального труда.
Keywords: шеттегі ауыл; жаңа əлеуметтік қатынас; экологиялық ірі мегаполис; отдаленные села; новые социальные отношения