Жаз мезгілінде гипоксияның ағзаға əсерін қояндардың аурикулярлы биоактивті нүктелерінің электрофизиологиялық қасиеті бойынша зер.Исследование электрофизиологических свойств аурикулярных биоактивных точек кроликов под действием гипоксии в летний сезон года (Experimental biology, 2015)
Бұл жұмыс жаз мезгілінде гипоксияның ағзаға тигізетін əсерлерін зерттеуге арналады. Қалыпты жағдайда жəне тəжірибелік гипоксияны тудыратын арнайы барокамерада ұсталған қояндардың аурикулярлы биологиялық активті нүктелерінің электрөткізгіштігі зерттелді. Гипоксияның кері əсерлері қалыпты жағдайдан өзгерген электрөткізгіштік көрсеткіштері мен олардың тəуліктік динамикасының хроноқұрылымдық параметрлері айқындайдыВ данной работе рассматриваются влияние гипоксии на организм животных в летний период года.Исследовано электропроводность аурикулярных биологически активных точек кроликов в норме и после влиянии гипоксии. Установлено изменение суточной динамики электропроводности и их хроноструктурные параметры под влиянием гипоксии в сравнении с нормой
Keywords: гипоксия; аурикулярлы; биологиялық активті нүктелер; электрөткізгіштік; жиілік; динамика; аурикулярные; биологически активные точки; электропроводность; частота