Модель «идеальной» ДНК и функции нуклеотидов.ДНҚ құрамына енетін нуклеотидердегі химиялық элементтердің толқындық сипаттамасы (Experimental biology, 2015)
Модель «идеальной» ДНК рассматривается с учетом ее цветовых свойств как вещественно-волновой структуры с позиции волновых характеристик химических элементов, входящих в состав его нуклеотидов.Результаты проведенной работы подтверждают накопленные за последние годы данные о необходимостирассмотрения генома не только с позиции хромосомных структур как вещественных образований, но и с волновых позиций.ДНҚ құрамына енетін нуклеотидердегі химиялық элементтердің толқындық сипаттамасы тұрғысынан заттық-толқындық құрылысы ретінде түс қасиеттерін ескере отырып «идеалды» ДНҚ үлгісі қарастырылады. Жүргізілген жұмыстардың нəтижелері бойынша соңғы жылдары жинақталған мəліметтерден заттық құрылымретінде де, толқындық тұрғыдан да геномды хромосомдық құрылыс ретінде қарастыру қажеттігін көрсетеді.
Keywords: нуклеотиды; комплементарность; волновой пакет; химические элементы.нуклеотидтер; комплементарлық; толқындық жиын; химиялық элемент