Активность бактериофагов выделенных из культур бруцелл in vitro.Бруцелла өсінділерінен in vitro бөлініп алынған бактериофагтардың белсенділігі (Experimental biology, 2015)
Установлено, что под воздействием индуцирующего фактора пенициллина бруцеллы переходят в лизогенное состояние и выделяют специфически фаги, которые после очистки и концентрирования повысили свою литическую активностьЖүргізілген жұмыстың нəтижесінде бруцеллаларға пенициллинмен əсер ете отырып олардан фаг бөлініп алынды, одан кейін тазаланып жəне қоюландырылып литикалық белсенділігін жоғарылаттық.
Keywords: бактериофаг; полиэтиленгликоль; пенициллин.бактериофаг; пенициллин