Методы аудиовизуальной активации органов и систем учащегося в процессе обучения.Оқыту барысында оқушының мүшелері мен жүйелерін аудиовизуалды белсендіру əдістемелері (Experimental biology, 2015)
Методы аудиовизуальной активации органов и систем учащегося рассматриваются на уровне волновых биологических процессов. Метод активации центров чувственного восприятия звука и цвета позволяет синхронизировать процессы развития органов чувств и речи, тем самым ускоряя развитие обучающегосяТолқындық биологиялық процесс деңгейінде адамдардың мүшелері мен жүйелерін аудиовизуалды белсендіру əдістемесі қарастырылады. Дыбыс жəне түсті қабылдау сезімдерінің орталықтарын белсендіру əдістемесі бойынша оқушылардың дамуын жылдамдата отырып, сезім жəне сөз сөйлеу мүшелерінің даму процесін синхрондауға көмектеседі
Keywords: центры чувственного восприятия; ритмы мозга; физическое и духовное здоровье человека.Сезімді қабылдау орталықтары; ми ырғағы; адамның физикалық жəне рухани денсаулығы