Егеуқұйрықтарда созылмалы панкреатит кезіндегі қан ұю процесінің өзгеруін зерттеу.Исследование изменения процесса свертывания крови при хроническом панкреатите у крыс (Experimental biology, 2015)
Жүргізілген тəжірбиеде панкреатит кезінде қан ұю процесінің активациясы болады, ол созылмалы панкреатиттің маңызды белгісі болып табылады.В данной работе показано, что при панкреатите активируется процесс свертывания крови, который является основным критерием острого панкреатита.
Keywords: панкреатит; коагулограмма; лимфа; панкреонекроз; фибринолиз; лигатура.панкреатит; лигатура.