Қалыпты жағдайдағы жəне тəжірибеден кейінгі балық қанының лейкоцитарлық формуласына сипаттама. Исследование картины лейкоцитарной формулы крови у испытуемых и интактной групп рыб (Experimental biology, 2015)
Мақалада арнайы азықтармен қоректендірілген жəне иммуномодуляторға шомылдырылған бекіре тұқымдасына жататын сүйрік шабақтарының қанының лейкограммалық формуласындағы ерекшеліктердің нəтижелері жарияланған. Иммуномодуляторлардың балықтардың иммунофизиологиялық күйіне оң əсер ететіндігі анықталды.В статье представлены результаты исследования при кормлении специализированными кормами и при воздействие иммуномодулятора наблюдается разнонаправленное их действие на резистентность организма рыб. Обнаружено, что иммуномодуляторы положительно действиует как на рыбоводно-биологические показатели, так и на иммунофизиологический статус рыбы.
Keywords: бекіре балығы; қан; физиологиялық көрсеткіштер; гемоглобин; лейкоцитарлық формула.осетровая рыба; кровь; физиологические показатели; лейкоцитарная формула; иммуномодулятор