Фитоэкстракттармен функционализацияланған энтеросорбенттердің Salmonella typhimurium 59-60 штамы қатысындағы антибактериялық қасиеттерін in vivo жағдайында зерттеу.Исследование антибактериальных свойств энтеросорбентов функционализированных фитоэкстрактам (Experimental biology, 2015)
Жұмыста фитоэкстракт жəне олармен байытылған карбонизделген күріш қауызы - ККҚ негізінде гетерогенді активті биокомпозиттер алынды. In vivo жағдайында токсикоинфекция қоздырғышы - Salmonella typhimurium 59-60 штамы қатысында фитоэкстрактілер жəне биокомпозиттердің антимикробтық қасиеті зерттелінді.В данной работе были получены фитоэкстракт и обогащенные им гетерогенные активные биокомпозиты на основе КРШ. В условиях in vivo были изучены антимикробные свойства фитоэкстрактов и биокомпозитов в отношении возбудителя токсикоинфекций - Salmonella typhimurium 59-60
Keywords: фитоэкстракт; биокомпозит; дəрілік өсімдіктер; антимикробтық қасиет; сорбент. фитоэкстракты; биокомпозиты; лекарственные растения; антимикробное свойство; сорбент