ФОСФАТИДИЛИНОЗИТОЛЬНЫЕ НАНОКАПСУЛЫ ДЛЯ ЛЕЧЕНИЯ ТЯЖЕЛЫХ ЗАБОЛЕВАНИЙ (Experimental biology, 2015)
Наномедицина деген ол нанотехнология жəне медицинаның тоғысуы нəтижесінде пайда болған жаңа сала. Наномедицина болашақта емделуі өте қиын əлемде кең таралған ауруларды емдеудің жаңа тəсілдерін ашады. Осыған орай біз алғашқы рет теріс зарядты фосфотидилинозитол (фи) нанокапсулаларды алудың жаңатəсілін таптық. Жүргізілген зерттеулер бойынша фи нанокапсулалар адам ағзасына ешқандай кереғар зиянды əсері жоқ екені дəлелденді. Біз фи нанокапсулаларын дəрі дəрмектермен жүктеудің жаңа тəсілін ойлап таптық. Бұл тəсіл Қазақстан Республикасының патентімен қорғалған. Ауруды емдеу үшін ең алдымен дəрі енгізілгенфи нанокапсулаларды ланолин майымен араластырып теріге жағатын жаңа нано крем алынды. Емделгенде сол нано кремді ауру муше маңындағы теріге жағады. Алматы қаласының медициналық ғылыми зерттеу институттарында жүргізілген сынақтармен келесі емделуі өте қиын аурулардың жүректің ешимиялық ауруын,диабетикалық табан, глаукома, артрит ауруларын нано кремдердің өте жақсы емдік қасиеттері дəлелденді.
Keywords: Наномедицина