Перспективы использования дигаплоидных регенерантов в селекции отечественных сортов глютинозного риса. Отандық глютинозды күріш сорты селекциясында дигаплоидты регенеранттарды қолданудың болашағы (Experimental biology, 2015)
В работе приведены данные по оптимизации получения дигаплоидных регенерантов в культурепыльников для селекции казахстанских глютинозных сортов риса.Жұмыста қазақстандық глютинозды күріш сорттарының селекциясына қажетті аталық тозаңдардандигаплоидты регенеранттарды алуды оңтайландырудың мəліметтері келтірілген.
Keywords: глютинозный рис; селекция; культура пыльников; содержание амилозы; перспективные линии.глютинозды күріш; аталық тозаңдарды өсіру; амилоза мөлшері; перспективті линиялар