Түйе сүті негізінде ірімшік алу технологиясы. Технология получения сыра из верблюжего молока (Experimental biology, 2015)
Мақалада түйе сүтінің физико-химиялық көрсеткіштерін ескере отырып, түйе сүтінен арнайы Camiflocтм ұйытқысын қолданып ірімшік алудың технологиялық нұсқасы жасалынды. Алынған өнімнің органолептикалықжəне тұтынушылық қасиеттері мен өнімділігі зерттелдіВ данной статье представлена технологическая схема получения сыра из верблюжего молока используя закваски Camiflocтм. Также изучены физико-химические показатели верблюжьего молока и органолептические свойства, производительность полученного продукта.
Keywords: Түйе сүті; сиыр сүті; ірімшік; ұйытқы; Camifloctm. верблюжье молоко; коровье молоко; сыр; фермент; CamiflocTM.