Эмульгирующая активность некоторых углеводородокисляющих микроорганизмов. Көмірсутектотықтырушы микроағзалардың эмульгирлеуші белсенділігі (Experimental biology, 2015)
В работе показано, что для всех представителей природных углеводородокисляющих микроорганизмовхарактерны высокие показатели индекса эмульгирования. Наибольший индекс эмульгирования показан для Acinetobacter calcoaceticus – 80-87%. Это может свидетельствовать о высокой деструктивной активности микроорганизмов.Жұмыста табиғи көмірсутектотықтырушы микроағзалардың өкілдері үшін эмульгирлеу индексінің жоғарғы көрсеткіштері тəн. Эмульгирлеудің ең жоғарғы индексі Acinetobacter calcoaceticus үшін көрсетіледі - 80-87%.Бұл микроағзалардың деструктивті белсенділігінің жоғары болуына байланысты.
Keywords: углеводородокисляющие микроорганизмы; эмульгирующая активность. көмірсутектотықтырушы микроағзалар; эмульгирлеуші белсенділік