Қайта өңдеу жəне азықтық өнеркəсіптің инновациялық дамуында өндірістік микроорганизмдер коллекциясының рөлі. Роль коллекции промышленных микроорганизмов в инновационном развитии перерабатывающей и пищевой промышленности (Experimental biology, 2015)
ҚазӨҚӨАҒЗИ өндірістік штамдары коллекциясының қызметі мен құрылымы көрсетілген. Сүтқышқылдыөнімдер мен биопрепараттар өндірісіне арналған сүтқышқылды бактериялар мен ашытқылар композицияларысуреттелінген.Показана структура и деятельность коллекции промышленных культур КазНИИППП. Описаны композициимолочнокислых бактерий и дрожжей для производства биопрепаратов и кисломолочных продуктов.
Keywords: коллекция; депозитарий; штамдар; дақылдар; сақтау; сүтқышқылды бактериялар; ашытқылар; консорциум; штаммы; культуры; хранение; молочнокислые бактерии; дрожжи