ЛИМФОТОК И ПОКАЗАТЕЛИ ЛИМФЫ ПРИ КРАТКОВРЕМЕННОЙ ИШЕМИИ ГОЛОВНОГО МОЗГА У СОБАК (Experimental biology, 2015)
При ишемии головного мозга, вызванной окклюзией обеих общих сонных артерий на уровне шеи у собак, обнаружены снижение лимфотока и изменение биохимические показателей лимфы и плазмы крови.Иттердің бас миының қос ұйқы артериясының окклюзиясы кезінде, иттерде лимфа ағысының төмендейтіндігі жəне лимфа мен қан плазмасының биохимиясыда өзгерістер болатындығы байқалды.
Keywords: лимфы и плазмы крови.; бас ми