ОПРЕДЕЛЕНИЕ СПОСОБНОСТИ МОЛОЧНОКИСЛЫХ БАКТЕРИЙ ВЕРБЛЮЖЬЕГО МОЛОКА И ШУБАТА ФИКСИРОВАТЬ ИОНЫ СВИНЦА И КАДМИЯ (Experimental biology, 2015)
В данной статье приведены результаты исследования металл фиксирующей способности молочнокислых бактерий, выделенных из верблюжьего молока и шубата Алматинской, Южно-казахстанской,Кзылординской и Атырауской областей в отношении ионов свинца и кадмия. Показано, что некоторые виды молочнокислых бактерий способны к фиксации ионов свинца и кадмия.Бұл мақалада сүтқышқылды бактериялардың ауыр металдармен əрекеттесу қабілеттілігінін зерттеу нəтижелері келтірілген. Сапалық реакция бойынша сүтқышқылды бактериялардың қорғасын мен кадмийиондарын адсорбциялай алатындығы зерттелініп, дамытылған жолы бойынша 125 түйе сүті мен шұбаттан бөлініп алынған сүтқышқылды бактерия штамдары сипатталған.
Keywords: металл фиксирующей способность; түйе сүті; шұбат