МАЙЛЫ ДАҚЫЛДАРДЫҢ СОРТТАРЫН БІРТЕКТІЛЕУДЕГІ БЕЛОКТЫҚ МАРКЕРЛЕР (Experimental biology, 2015)
Мақалада жүргізілген зерттеулердің нəтижесінде майлы дақылдар дəніндегі белок қорын бөліп алудың тиімді жолы жəне электрофорез əдісімен фракциялануы зерттелінген. Майлы дақылдардың сортаралықжəне сортішілік деңгейде айтарлықтай гетерогенділігі мен полиморфтылығы анықталынған.В статье приведены результаты идентификации сортов масличных культур (сафлора, рапса и подсолнечника) по спектрам запасных белков. Установлены информативные зоны компонентов для каждойкультуры, определена степень полиморфности сортов, определено внутрисортовое соотношение биотипов.
Keywords: дақылдар дəні; сортов масличных культур