СВОЙСТВА МЕЖГЕННЫХ miRNA ЧЕЛОВЕКА И ОСОБЕННОСТИ ИХ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С mRNA (Experimental biology, 2015)
Установлены сайты взаимодействия 784 межгенных miRNA с mRNA 52 генов кодирующих интронные miRNA. Выявлены особенности взаимодействия изученных miRNA с 5'UTR, CDS и 3'UTR mRNA каждого гена.Бұл жұмыста 784 генаралық miRNA-дың интронды miRNA кодтайтын 52 геннің mRNA-мен байланысу сайттары анықталды. Зерттелген miRNA-дың əрбір геннің mRNA-ның 5'UTR, CDS жəне 3'UTR-мен байланысуерекшеліктері зерттелді.
Keywords: взаимодействия; генаралық