САРЫ-АРҚАНЫҢ ҚЫНАЛАР ФЛОРАСЫНА ЖҮЙЕЛІК ТАЛДАУ (Experimental biology, 2015)
Қарқаралы жəне Ақтоғай аудандарының көлемінде Сары-Арқа қына флорасына жүйелік талдау жүргізілді. 31 тұқымдасқа, 92 туысқа біріктірілген 292 түр анықталды. Зерттеу аймағы үшін – 110 түр,оның ішінде 30 түр Қазақстан Республикасы үшін жаңа түр болып табылады. Екі зерттеу аудандарының лихенофлорасына салыстырмалы талдау жүргізілді.Проведен систематический анализ флоры лишайников Сары-Арки в пределах Каркаралинского и Актогайского районов. Определены 292 вида из 92 рода и 31 семейств. Выявлены новые виды лишайников дляисследуемого региона – 110 видов, из них 30 видов новые для Казахстана. Был проведен сравнительный анализлихенофлор двух исследуемых территории.
Keywords: қына флорасы; флорa лишайников