ЭКОЛОГИЧЕСКИЙ ЭФФЕКТ ВОЗДЕЙСТВИЯ РАЗНОЙ ВЫСОТНОЙ ПОЯСНОСТИ ГОРНОГО АЛТАЯ НА РАСТЕНИЯ (Experimental biology, 2015)
По результатам эколого-географического испытания среднеспелых сортов картофеля в трех разных по высотной поясности пунктах Горного Алтая дана комплексная оценка стабильности и адаптивности генотипов по продуктивности. Определена возможность подбора сортов в соответствии с характером их адаптивности для включения в технологии с разным уровнем техногенной оснащенности.Таулы Алтайдың үш əртүрлі биіктіктегі белдеулерінде өсірілген картоптың орташа піскен сорттарына жасалған экологиялық-географиялық байқаулардың нəтижесіне сүйене отырып өнімділік бойынша генотиптердің тұрақтылығы мен бейімделушілігіне кешенді баға берілді. Картоптың бейімделу сипаттарына сəйкес əртүрлі деңгейдегі техногенді жабдықталған технологияны енгіздіру үшін сорттарды таңдау мүмкіндіктері анықталды.
Keywords: эколого-географического испытания; оценка; экологиялық-географиялық; генотиптердің тұрақтылығы