ЖАСӨСПІРІМДЕРДІҢ КҮН ТƏРТІБІ МЕН БИОЛОГИЯЛЫҚ ЫРҒАҚТЫЛЫҚТЫҢ ӨЗАРА БАЙЛАНЫСТЫЛЫҒЫН АНЫҚТАУ (Experimental biology, 2015)
Жасөспірімдердің күн тəртібі олардың ақыл-ой жəне дене еңбегіне қабілетінің дамуын анықтайтын ең маңызды факторлардың бірі болып саналады. Осы биологиялық ырғақтарды дұрыс сақтап, ережесін бұзбай меңгерсе адам өзінің денсаулығын қамтамасыз етедіОрганизм детей среднего школьного возраста настроен наопределенные природные биологические ритмы и длительные отклонения от этих ритмов порождает стресс, а это не может не сказаться на здоровьечеловека и его трудоспособности.
Keywords: биологиялық ырғақ; биологические ритмы; длительные отклонения