АЛЛОКСАН ДИАБЕТІНЕ ШАЛДЫҚҚАН ЕГЕУҚҰЙРЫҚТАРДЫҢ АНТИОКСИДАНТТАРМЕН ТҮЗЕТУЛЕРДЕН КЕЙІНГІ ҚАН ПЛАЗМАСЫНЫҢ БИОХИМИЯЛЫҚ КӨРСЕТКІШТЕРІНІҢ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ (Experimental biology, 2015)
Егеуқұйрықтардың аллоксан диабеті кезінде протекторлы заттарды: соя сүті мен α – токоферолды қолдану β-клеткаларының мембраналарын аллоксанның зақымдаушы əсерінен қорғайды.Использование комплекса соевого молока и α-токоферола предварительно и на фоне формирования аллоксанового диабета способствовало нормализации уровня глюкозы в крови, моче и уровня инсулина, сохранению первоначальной массы тела животных, хотя полностью контрольных значений не достигалось.
Keywords: Егеуқұйрық; соя сүті; Антиоксидантная коррекция; соевое молоко