АЛЛОКСАН ДИАБЕТІМЕН АУЫРАТЫН ЕГЕУҚҰЙРЫҚТАРДЫҢ АНТИОКСИДАНТТАРМЕН ТҮЗЕТУЛЕРДЕН КЕЙІНГІ ЛИМФА ҚҰРАМЫНДАҒЫ ӨЗГЕРІСТЕРІН АНЫҚТАУ (Experimental biology, 2015)
Егеуқұйрықтардың аллоксан диабеті кезіндегі көмірсу алмасуының көрсеткіштеріне соя сүтінің əсері байқалған жоқ, дене салмағын қалпына келтірмеді. Ал α–токоферолды қосу айтарлықтай жоғары əсерді берді - бастапқы дене салмағы сақталды жəне лимфажүйесінің қызметі мен құрылымына диабеттің кері əсері төмендеді.Антиоксидантная коррекция (соевое молоко и α–токоферол), защищая β-клетки от повреждающего действия аллоксана и ослабляя развитие и степень тяжести аллоксанового диабета, снижала его негативноевлияние на структуру и транспортную функцию лимфатической системы.
Keywords: Егеуқұйрық; соя сүті; Антиоксидантная коррекция; соевое молоко