ВЛИЯНИЕ ИНТОКСИКАЦИИ ОРГАНИЗМА СОЛЯМИ ТЯЖЕЛЫХ МЕТАЛЛОВ НА ДИНАМИКУ ОБЩЕГО ЛЕЙКОЦИТАРНОГО ПОКАЗАТЕЛЯ (Experimental biology, 2011)
Согласно полученным данным выраженным токсическим поражением лейкоцитарного пролиферативного пула обладала соль ацетата свинца со стойким снижением общего лейкоцитарного показателя до 60 суток наблюдения и более. Меньший токсический эффект проявлял хлорид кадмия и минимальный –сульфат цинка, где наблюдалось некоторое снижение уровня лейкоцитов, но с дальнейшим восстановлением до нормы.Қорғасын ацетатымен уланған топта күшті улану әсері анықталды. Лейкоцитарлық көрсеткіш тұрақты түрде, 60 тәуліктерге дейін, төмендей берді. Мырыш сульфаты және кадмий хлориді қорғасын ацетатынан салыстырмалы улану әсерін төменірек көрсетті. Бақылаудың бірінші күндері лейкоцитарлық көрсеткіш қалыпты жағдайыдан төмен түсуп, одан әрі қалпына келді.