БИОТЕХНОЛОГИЯ ПРОИЗВОДСТВА БИОГАЗА ИЗ ТБО КАРАСАЙСКОГО ПОЛИГОНА (Experimental biology, 2009)
Ускоренный процесс биодеградации ТБО в биореакторах проходил 209 дней. По проведенным исследованиям нами определено, что процесс метаногенеза начинается с рН равным 7,5. Интенсивный выбросбиогаза наблюдался в течение 30 дней.ҚТҚ биодеградациясының жедел процесі биореакторларда 209 күн шамасында өтті. Жүргізілген зерттеулер бойынша біз метаногенез процесінің рН 7,5 теқ болғанда басталатынын анықтадық. Биогаздыңқарқынды шығуы 30 күн аралығында қадағаланды.
Keywords: биодеградация; интенсивный выброс; биогаз