БАЛДЫРЛАРДЫҢ МОНО- ЖƏНЕ АРАЛАС ДАҚЫЛДАРЫНДАҒЫ ЛИПИДТЕРДІҢ ЖИНАҚТАЛУЫ (Experimental biology, 2017)
Жұмыста жасыл микробалдырлардың моно- жəне аралас культурасындағы жалпы липидтер құрамы қарастырылды. Максималды май мөлшерімен үш монокультура анықталды - Nautococcopsis constricta, Selenastrum gracilis, Dictyochlorella globosa. Nautococcopsis constricta жəне Dictyochlorella globosa, сонымен қатар Nautococcopsis constricta, Selenastrum gracilis аралас культураларын 7 күн өсірген соң липидтердің шығымы 1,4 есе артылды.В работе рассмотрено общее содержание липидов в моно- и смешанной культуре зеленых микроводорослей. Выявлены три монокультуры с максимальным количеством масел - Nautococcopsis constricta, Selenastrum gracilis, Dictyochlorella globosa. Смешанное культивирование Nautococcopsis constricta и Dictyochlorella globosa, а также Nautococcopsis constricta и Selenastrum gracilis повысило выход липидов почти в 1,4 раза всего через 7 дней культивирования.
Keywords: микробалдырлар; липидтер; микроводоросли; липиды