ИССЛЕДОВАНИЕ НЕМАТОСТАТИЧЕСКОЙ АКТИВНОСТИ БЕЛКОВЫХ ФРАКЦИЙ ГРИБА ASPERGILLUS SP. (Experimental biology, 2017)
Установлена нематостатическая активность белок содержащих компонентов гриба Aspergillus sp,. проявляющаяся в зимний период культивировании гриба. Определено содержание белка в исследуемых образцах и его аминокислотный состав.Немостатикалық ақуыздың белсенді компоненттері бар санырауқұлақ бекітілген. Aspergillus sp. Осы қыс мезгілі саңырауқұлақ дамуында көрінеді. Зерттеу барысында зерттелетін үлгілерде ақуыз құрамы жəне оның аминқышқыл құрамы табылған.
Keywords: нематостатическая активность; Aspergillus; аминқышқыл; ақуыз