Влияние уабаина на содержание р-селектина на поверхности нейроваскулярных эндотелиоцитов при воздействии β-амилоида. Нейроваскулярлы эндотелиоциттердің бетіндегі Р-селектиннің мөлшеріне β-амилоид жəне уабаиннің əсері (Experimental biology, 2015)
В настоящем исследовании было изучено влияние уабаина на содержание Р-селектина на поверхности нейроваскулярных эндотелиоцитов при воздействии β-амилоида. Установлено, что уабаин активирует процессы эндоцитоза Р-селектина и регулирует его содержание на поверхности эндотелиоцитов.Бұл зерттеулерде β-амилоидпен əсерленген нейроваскулярлы эндотелиоциттердің беткі бетіндегі Р-селектиннің құрамына уабаиннің əсерін зерттеу жүргізілді. Уабаин Р-селектиннің эндоцитоз процестерін белсендіретіні жəне эндотелиоциттердің беткі бетіндегі оның құрамын реттейтіні анықталынды.
Keywords: уабаин; Р-селектин; нейроваскулярные эндотелиоциты мозга крыс; егеуқұйрығының бас миындағы нейроваскулярлы эндотелиоциттер