ФАУНА ПОЛУЖЕСТКОКРЫЛЫХ (Heteroptera) ПУСТЫНЬ КАЗАХСТАНА (Experimental biology, 2015)
В пустынной зоне Казахстана выявлено 305 видов полужесткокрылых. В зоогеографическом отношении преобладают туранские, ирано-туранские, тетийские виды.Қазақстанның шөлді аймақтарында жартылай қаттықанаттылардың 305 түрі кездеседі. Зоогеографиялық таралуы жағынан тұран, иран-тұран, тетийлік түрлер басым.
Keywords: фауна; пустынные зоны Казахстана; Қазақстанның шөлді аймақтары