ИНДИКАТОР-САПРОБТЫ МИКРОБАЛДЫРЛАРДЫ ТАБИҒИ СУ ЭКОЖҮЙЕЛЕРІН БАҒАЛАУДА ПАЙДАЛАНУ (Experimental biology, 2015)
Зеренді көлінің альгофлорасын зерттеу нəтижесінде 99 түрді құрайтын микробалдырлар анықталды. Олардың 31 түрі индикатор-сапробты микробалдырларға жатады. Зеренді көлінің сапробтылық индексінің мəні 1,98-ге тең болуы көл суының β-мезосапробты зонаға жататындығын дəлелдейді.В результате исследования альгофлоры озера Зеренда определено 99 видов микроводорослей. Значение сапробного индекса озера Зеренда равное 1,98 доказывает, что воды озера относятся к β-мезосапробной зоне.
Keywords: Зеренді көлі; микробалдырлар; озеро Зеренда; микроводоросли