КӨКШЕТАУ ӨҢІРІ КӨЛДЕРІ СУЫНЫҢ САПАСЫН ИНТЕГРАЛДЫҚ КӨРСЕТКІШТЕРМЕН БАҒАЛАҒАН НƏТИЖЕЛЕР (Experimental biology, 2015)
Жұмыста Көкшетау өңірі көлдерінің (Қопа, Бурабай, Зеренді) микробалдырларының түрлік құрамдары, мезгілдік өзгерісі анықталынып, систематикалық талдау жасалынды. Альгоценоз құрамы жəне гидрохимиялық, микробиологиялық зерттеулер мен биотестілеудің кешенді нəтижелері негізінде Қопа көлінің суы ластану дəрежесі бойынша 5 класты құраса, Бурабай жəне Зеренді көлдері ластанудың 3 класына жататыны анықталды.В работе проведен систематический анализ и определена посезонная таксономия видового состава и сезонная динамика альгофлоры озер (Копа, Бурабай, Зеренда) Кокшетауского региона. При комплексной оценке видового состава альгоценозов, результатов биотестирования и проведенных гидрохимических, микробиологических исследований, установлено, что воды озера Копа относятся к 5 классу, воды озер Бурабай и Зеренда к 3 классу загрязненности.
Keywords: Көкшетау өңірі; Кокшетауский регион