МҰТП «Көлсай көлдері » және шектес аумақтардағы Geometrinae (Lepidoptera, Geometridae) фаунасы туралы жаңа мәліметтер. Новые сведения по фауне Geometrinae (Lepidoptera, Geometridae) ГНПП «Көлсай көлдері » и сопредельных территорий (Experimental biology, 2015)
Мақалада нағыз қарыстаушы қабыршаққанаттылардың (Lepidoptera, Geometridae, Geometrinae) тоғыз түрі қарастырылған (Thetidia smaragdaria volgaria Guenée, Thetidia correspondens Alphéraky, Thetidia fulminaria Leberer, Hemistola chrysoprasaria lissas Prout, Thalera fimbrialis Scopoli, Chlorissa viridata Linnaeus, Dyschloropsis impararia Guenée, Phaiogramma etruscaria Zeller, Microloxia herbaria advolata Eversmann) оларды үш түрі (Thalera fimbrialis Scopoli, Dyschloropsis impararia Guenée, Phaiogramma etruscaria Zeller) МҰТП «Көлсай көлдері » және шектес аумақтар үшін жаңа түр ретінде тіркелді,В статье рассмотрены девять видовпядениц (Thetidia smaragdaria volgaria Guenée, Thetidia correspondens Alphéraky, Thetidia fulminaria Leberer, Hemistola chrysoprasaria lissas Prout, Thalera fimbrialis Scopoli, Chlorissa viridata Linnaeus, Dyschloropsis impararia Guenée, Phaiogramma etruscaria Zeller, Microloxia herbaria advolata Eversmann), из них три вида (Thalera fimbrialis Scopoli, Dyschloropsis impararia Guenée, Phaiogramma etruscaria Zeller) являются новыми для территории ГНПП «Көлсай көлдері » и сопредельных территорий, получены новые материалы по биоэкологии.
Keywords: Geometrinae; Lepidoptera; Geometridae; ДНК штрихкоды; биоэкология; зоогеография