(untitled) (Experimental biology, 2015)
Рассматривается новый метод содействия естественному возобновлению ели тянь-шанской на площадях пройденных рубками. Предлагается создание смешанных насаждений посевом семян исчезающего в данном регионе местного вида березы. При создании таких насаждений из березы и ели отрицательные последствия рубок для окружающей среды будут минимальными. Мақалада тянь-шаньдық шыршаны кесілген аудандарда табиғи жағдайда қалпына келтірудің жаңа әдістері қарастырылған. Сондай-ақ, аталған аудандағы жойылып бара жатқан қайың түрін дәндерін аралас егу жолы ұсынылған. Шырша мен қайыңды араластырып егудің мұндай әдісі, ағаштарды кесудің қоршаған ортаға тигізетін кері әсерін төмендетеді.