(untitled) (Experimental biology, 2015)
Показано, что регенерации адвентивных проростков дикорастущих форм тау-сагыза в культуре листовых эксплантов происходит путем индукции органогенеза. Показано положительное воздействие гибберелловой кислоты (GA3) на процессы органогенеза и регенерации в культуре листовых эксплантов Scorzonera tau-saghyz Lipschits et Bosse. Подобраны условия для получения первичной суспензионной культуры клеток тау-сагыза. Тау-сағыз жабайы өсiмдiгiнiң жапырақ эксплант культурасында адвентивті өскіндерінің регенерациясы органогенез жолымен ынталандыратынды көрсетілген. Scorzonera tau-saghyz Lipschits et Bosse жапырақ эксплант культурасында органогенез бен регенерация процестеріне гибберелл қышқылының (GA3) оң әсері көрсетілген. Тау-сағыз өсімдігінің суспензиялық клетка культураны алу үшiн өсіру жағдайлары таңдалынған. Түйін сөздер: