(untitled) (Experimental biology, 2015)
Показана зависимость процесса каллусогенеза от типа, размера экспланта и состава питательной среды. Выявлены оптимальные питательные среды для каллусогенеза и соматического эмбриогенеза хлопчатника. Каллусогенез процесінің экспланттың түріне, өлшеміне, және қоректік ортаның құрамына тәуелділігі көрсетілді. Мақта өсімдігінің соматикалық эмбриогенезі және каллусогенезі үшін оңтайлы қоректік орталар анықталды.