(untitled) (Experimental biology, 2009)
На полевых данных установлено влияние пола, возраста и генеративного состояния мышевидных грызунов на размеры нематод оксиурат. Физиологические особенности половозрастных групп зверьков и генеративное состояние самок рассматриваются как детерминанты потенциальных трофических ресурсов для паразитов (через темпы обмена вещества и энергии). Далалық мəліметтер бойынша тышқантəрізді кеміргіштер жынысының, жасының жəне генеративті күйінің нематод-оксиураттардың мөлшеріне əсері анықталған. Жануарлардың жастық-жыныстық топтарының физиологиялық ерекшеліктері жəне ұрғашыларының генеративті күйі паразиттер үшін потенциалды трофикалық қордың детерминанттары ретінде қарастырылады (зат пен энергия алмасу қарқыны арқылы).